HTML

elevenmertek

hétköznapi, embereket érdeklő, érintő közérdekű témákról amivel találkozom magam is

Friss topikok

Címkék

Népszava szerint már elkészült a közmédiumoknál az a névsor, amely a kirúgásra ítéltek nevét tartalmazza.

2012.05.09. 15:56 elevenmertek

Félelem, találgatás és káosz - leginkább ezzel lehet jellemzi a közmédiumoknál tapasztalható állapotokat - írja a Népszava. A lap szerint sem a munkavállalók, sem a szakszervezeti képviselők nem kapnak ugyanis választ kérdéseikre. Azt régóta tudni, hogy jelentős, a jelenlegi háromezres létszám harmadát elérő elbocsátás lesz az összevont közmédiumoknál, de további részleteket, konkrétumokat nem tudni.

Böröcz István, az alap vezérigazgatója múlt héten azt kérte a főszerkesztőktől, hogy e hét hétfőig tegyenek javaslatot az átalakítások miatt szükségessé vált leépítésekre. A Népszava úgy tudja, a kedd reggeli értekezleten kapta meg Böröcz a kért névsort. Az alap szóvivője, Cserháti Ágnes a napokban azt mondta, egyelőre nem voltak elbocsátások a közmédiában, minden erre vonatkozó megállapítás csak találgatás lehet. Azt is megjegyezte: akkor lesz üzleti terve az alapnak, ha kiderül, hány munkavállaló tartozik majd a szervezethez. Éppen erre lennének kíváncsiak a dolgozók és az érdekvédők is.

Csütörtökön, amikor több belső tájékoztatón is beszámoltak a vezetők az alap átalakulásáról, új vezetőket ismerhettek meg a munkatársak. Az esemény végén kérdéseket lehetett feltenni. Nagy Navarro Balázs, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának elnöke, a Televíziósok és Filmkészítők Szakszervezetének alelnöke élt is a lehetőséggel, és érdeklődött a leépítésekről. "Milyen listákat adtak le a munkahelyi vezetők a vezérigazgató utasításának megfelelően? Most bemutattak új vezetőket, ők állították össze a listát vagy a régi vezetők?" - szóltak a kérdések.

Az érdekvédők beszámolója szerint azonban Cserháti úgy ítélte meg, hangulatkeltés, ha a szakszervezeti vezető újra és újra rákérdez a létszámleépítésekre. Az eset nyomán vizsgálatot követelnek a szakszervezetek. Felhívták egyúttal az alap vezetői és a szóvivő figyelmét arra, hogy "az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok helyett el kell mondani, hogy miért akar a munkáltató üzleti terv és kialakított műsorstruktúra nélkül több száz ember elküldeni úgy, hogy még azt sem tudja, milyen műsorok lesznek.

Közben a Népszavának egy dolgozó is beszámolt a sajátos tájékoztatásról. Ezt az értekezletet a Duna Televíziós és az MTV-s rendezőknek, operatőröknek tartották. A munkatárs elmondása szerint "bicskanyitogató és felháborító stílusú" volt az értekezlet, ahol "végig ködösítettek". Az egyik vezető például először azt mondta, nincsen lista a kirúgandókról, aztán meg azt, hogy van, de "ez a lista nem olyan".

Megtudták viszont a dolgozók, hogy jelenleg nem tudják, hány embert fognak elküldeni, de az elbocsátások mostanában kezdődnek és nyár végéig lezajlanak. Közölték a dolgozókkal azt is, "nagyon drága volt a két intézmény házassága, ezért nincs pénz". Egy rendező arra lett volna kíváncsi, mi alapján rúgnak ki embereket, ha nem is tudják, mennyi és milyen műsorok lesznek, így azt sem, hány emberre van szükség. Erre nem kaptak választ, de azt közölték velük, hogy napi 10-12 órát kell majd dolgozniuk.

2011. május 20., péntek, 07:57 • Utolsó frissítés: 2011. május 20., péntek, 10:47
Szerző: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elevenmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr684498539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása