HTML

elevenmertek

hétköznapi, embereket érdeklő, érintő közérdekű témákról amivel találkozom magam is

Friss topikok

Címkék

Megszünő munkahelyek a közmédiában is

2012.05.09. 16:07 elevenmertek

011. március 03., csütörtök, 07:32 • Utolsó frissítés: 2011. március 03., csütörtök, 07:49
Szerző: Hírszerző/FH

Böröcz Istvánnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának a közmédia dolgozóihoz írott levelében az áll: megszűnhetnek munkakörök a közmédiában,.

Megszűnhetnek munkakörök, ezért számolni kell azzal, hogy munkatársakat kell elbocsájtani a közmédiából - olvasható Böröcz Istvánnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának a közmédia dolgozóihoz írott levelében.

A levél szerint azoknak, akik részt kívánnak venni a közmédia megújításában, munkát, megbecsülést és szakmai kihívásokat fognak kínálni. Igyekeznek segíteni azok elhelyezkedését is, akiknek a munkájára az MTVA-n belül már nem számítanak. A korábban nagy vihart kavart ügyekben a közmédián belül a vezérigazgató készen áll arra, hogy fegyelmi ügyeket indítson, vagy jogi lépéseket tegyen - derül ki a Független Hírügynökség birtokába került levélből."

A tervek szerinti átszervezés ütemes végrehajtása következtében egyes munkakörök megszűnhetnek, ezért az elkövetkez hónapokban számolni kell azzal a lehetséges következménnyel, hogy a jelenlegi kollégák egy részétl kénytelenek leszünk megválni." - áll a levélben.

Az MTVA vezérigazgatója a hírszolgáltatás egységesítését és korszerűsítését tartja a leglényegesebbnek, ezért az MTI vezetésével közösen erre fordítják a legtöbb energiát. A közmédiumok vezetői elkészítették az idei év műsorrács-terveit, megkezdődött ezek egyeztetése az MTVA gyártási és pénzügyi szakembereivel. Böröcz István szerint így ebben az évben már új, sikeres közszolgálati tartalmak jelenhetnek meg a közmédia-rendszer felületein.

Felmérték azokat az ügyeket, problémákat, amelyek az elmúlt években - akár a nyilvánosság előtt is - viharokat kavartak a közmédia rendszerében. "Készen állok arra, hogy ezekben az ügyekben fegyelmi felelsségre vonást vagy akár az igazságszolgáltatás irányába tett lépéseket kezdeményezzek." - írja levelében Böröcz István.

Az MTVA vezérigazgatója megállapodott a közmédiumok vezetőivel arról,hogy a Magyar Rádió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Televízió Zrt. munkatársai a lehető legrövidebb időn belül az MTI Naphegy téri épületébe költöznek. Ez könnyíteni fogja a közmédiumok műsortervezési és megrendelési munkáját.

Az elmúlt napokban megkezdték az MTVA egyes szervezeti egységeinek költöztetését, új munkafeltételeik kialakítását. Ez a munka is felgyorsul az elkövetkező hetekben. A cél továbbra is az, hogy a közmédiumokat kiszolgáló gyártóbázis egy telephelyen, hatékony munkaszervezetben dolgozzon. Hamarosan megkezdi munkáját a hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat tervszerű módosításával, az érdekképviseleti véleményezést követően az MTVA Sales House is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elevenmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr834498553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása