HTML

elevenmertek

hétköznapi, embereket érdeklő, érintő közérdekű témákról amivel találkozom magam is

Friss topikok

Címkék

Megdöbbenést váltott ki, amit a Magyar Nemzet leleplezett

2011.12.23. 10:04 elevenmertek

Megdöbbenéssel értesült az asztalitenisz-szövetség Juhos József alelnök a Magyar Nemzet által feltárt ügynökmúltjáról, de egyelőre nem kívánnak állást foglalni az ügyben. A lap úgy tudja, Juhos körül a tényfeltáró cikket megelőzően is forrt a levegő, így az sem kizárt, hogy magától távozik. Mint ismert, szinte nincs olyan bizottsága a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek (MOATSZ), amelynek Juhos József ne lenne tagja. Ő a szakmai alelnök, tagja az intézőbizottságnak és az elnökségnek is. A Magyar Nemzet forrásai szerint Juhos a MOATSZ elmozdíthatatlan alakja, élet-halál ura.

Az akkor 27 éves Juhos József Alfrédot a BRFK III/III-as alosztálya 1975. december 8-án szervezte be. Feladatául azt kapta, hogy asztaliteniszező társairól jelentéseket készítsen. Tette ezt például Jónyer István háromszoros világbajnokról is. Amikor Ausztriába utazott, tartótisztje felhívta a figyelmét a kinti disszidensekre, különösen Kű Lajosra – derül ki a levéltári dokumentumokból. Tartótisztje szerint Juhos megbízható ember volt, aki értékes adatokat szolgáltatott társairól. Arról, hogy „Juhász Péternek” köszönhetően hogyan ívelt felfelé Juhos József karrierje, a Magyar Nemzet december 9-i számában olvashattak.Barsai Emese, az asztalitenisz-szövetség főtitkára pénteken közleményben reagált a Magyar Nemzet írására. Ebben úgy fogalmazott: „a MOATSZ megdöbbenéssel értesült a Juhos József személyét érintő cikkről”. Az alelnök múltjával kapcsolatban nem kívánnak állást foglalni mindaddig, amíg a szövetség elnöke személyesen nem hallgatta meg őt – jelezte a lapnak a főtitkár. ( forrás:Magyar Nemzet)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elevenmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr913490256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása